Netwerken

SPINE: Netwerken om los te laten.

Als het werkt sta je er niet bij stil. Maar als je netwerk er ineens ‘uitligt’ – hoe kort ook –, besef je pas hoe afhankelijk je ervan bent. Je kunt niet bij de je orders, geen bestellingen plaatsen, je medewerkers zijn niet bereikbaar… je hele bedrijf ligt stil. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Je kunt op verschillende manieren zorgen voor een veilig en stabiel netwerk, zoals met routers, switches en servers. Weet je zelf niet wat je nodig hebt? Geen punt. Dat zoeken we voor je uit. Voordat wij iets doen, starten wij met een netwerk check: we lopen hardware na, bekabeling, de server. We werken met wat er is, en laten dat beter werken!

Diensten

Spine ICT richt niet alleen je netwerk in, wij blijven op de achtergrond ook in de gaten houden of alles goed werkt. Ontstaat er een probleem, dan zijn wij er snel bij om het op te lossen. Als Cloud en IT specialisten hebben wij ervaring met alle soorten uitdagingen en vraagstukken. Of het nu gaat om de instellingen van je telefooncentrale of het herstellen van de verbinding als de wifi geen signaal geeft. Als wij je netwerk opleveren, bieden we je direct een onderhoudscontract aan. Voor een vast, laag bedrag per maand staan wij altijd voor je klaar om (normale) IT en Cloud problemen op te lossen. Geen zorgen, geen verrassingen. Meer weten over het netwerk onderhoudscontract? Bel ons!

Bekijken

Producten

Bij Spine zijn we helemaal onafhankelijk van leveranciers of providers. Alles draait om jouw situatie. We kijken wat er is en wat er mogelijk is op jouw locatie, wat je wensen zijn en hoe we dat kunnen inrichten. Dan pas gaan we op zoek naar producten, die we daarna compleet verzorgen en installeren. Van een router, die zorgt voor een betere internetconnectie, tot accesspoints die de wifi beter verdelen. Van een switch die zorgt voor een betere kabelverdeling tot een serieuze server als je bedrijf een dermate omvang heeft of in een branche opereert dat je dit nodig hebt. Voor ons telt maar één ding: dat het werkt voor jou.

Bekijken

Routers

Steeds meer moderne apparaten in je bedrijf maken contact met je netwerk en eisen dus een stukje bandbreedte op. Hoe meer apparaten, hoe minder snelheid… Een goed (draadloos) netwerk en een beter wifi bereik voorkomen veel tijd en frustraties, bij jou en bij je medewerkers. Een goede, betrouwbare router kan in dat geval veel problemen oplossen: een router verdeelt de internetverbinding die binnenkomt over alle apparaten in het netwerk beter, zodat iedereen weer goed en snel kan internetten. Door een geavanceerde firewall bescherm je bovendien je netwerk beter, en dus ook al je gebruikers.

Bekijken

Accesspoints

Dat al je medewerkers een smartphone en een laptop hebben, is allang niet vreemd meer. Bezoekers vragen vrijwel meteen naar de wifi-code. Het wifi-gebruik is de laatste jaren in rap tempo toegenomen en veel zakelijke wifi-netwerken worden daardoor traag en instabiel. We zoeken graag voor je uit waar de problemen liggen en hoe we dat kunnen oplossen. Met slimme accesspoints op strategische posities wordt je wifi beter verdeeld in je organisatie, zodat iedereen weer snel en betrouwbaar kan internetten. Goed beveiligd voor jezelf en je medewerkers en optioneel zelfs met een apart gastennetwerk.

Bekijken

Switches

Steeds meer apparaten, zoals IP telefoons (VoIP of bellen via internet), IP camera’s en access points, hebben geen aparte stroom- en datakabel meer. Om deze zogenaamde PoE-apparaten (Power over Ethernet) te voorzien van stroom, is een aparte switch nodig. Als wij adviseren om over te stappen op een zakelijke PoE-oplossing, dan verzorgen wij uiteraard ook een betrouwbare Switch. Wij kunnen dit bijvoorbeeld adviseren op plaatsen waar stroomvoorziening via het stopcontact niet voorhanden is. Een voordeel is dat alle apparaten dezelfde bandbreedte hebben, waardoor het netwerk minder wordt belast.

Bekijken

Servers

Een eigen server is niet voor ieder bedrijf belangrijk. Bij bedrijven van bepaalde omvang is het vaak wel aan te raden, soms is het verplicht vanuit de activiteiten of branche. Wat jouw situatie ook is: met een eigen server maak je al je data op beveiligde wijze centraal beschikbaar voor al je medewerkers. Je geeft ze makkelijk toegangsrechten en via het bedrijfsnetwerk wordt alles veilig en gemakkelijk gedeeld. Door goede verbindingen zoals VPN is dat ook van afstand mogelijk. Via webmail kan iedereen ook vanaf zijn laptop of smartphone inloggen op de eigen Exchange server voor de mail en agenda’s.

Bekijken